Close button

Бурба розголошує секретну інформацію щодо "вагнерівців" – Зеленський

Бурба розголошує секретну інформацію щодо "вагнерівців" – Зеленський
Фото: president.gov.ua

Колишній начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василь Бурба розголошує секретну інформацію про спецоперацію щодо "вагнерівців", чим порушує законодавство. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зараз, коли все це (спецоперація з вагнерівців – ред.) у минулому, я можу говорити про це. Тому що Бурба та інші кажуть відкрито про те, про що вони не мають права розголошувати. Я вважаю, що це порушення законодавства – розголошення. секретної інформації", – сказав він на прес-марафоні "30 питань до президента України" у п'ятницю у Києві.

Зеленський знову заявив, що в операцію з "вагнерівців" "ми були втягнуті" .

"Це була операція під назвою "Бурба", яка, дякувати Богові, вже завершилася", - сказав президент.

За його словами, він мав намір звільнити Бурбу, оскільки розвідники не дуже добре про нього відгукувалися.

Зеленський заявив, що "скептично ставиться до цієї людини" і повідомив, що під час операції з розгону Майдану Бурба, як співробітник СБУ, керував блокуванням транспорту. Незважаючи на це, він обійняв посаду керівника розвідки та залишився на ній.

При цьому президент заявив, що не мав усієї інформації про проведення операції з "вагнерівцями".

"Я попросив щоденні доповіді розвідки… я отримував це все, і ми робили висновки разом. … Та інформація, про яку ми з вами говоримо (вагнергейт – ред.) – ніхто ніколи не доповідав. Так, була інформація, що є вагнерівці, що готуються різні речі і що вони бандити... Загальні були речі. Але коли сідали всі розвідники, всі представники цієї інформації не було. Далі – наступний крок. Пан Бурба поінформований, і ми отримали інформацію, кому він передавав", – сказав президент.

Новини

Популярні теми форуму

analytics