Close button

Три простих продукта, щоб підвищити рівень кальцію в організмі

Три простих продукта, щоб підвищити рівень кальцію в організмі

Хрипкі кістки, недолік кальцію, ламке волосся – хто б міг подумати, що причиною може бути кишківник, пише Тетяна Турчанікова, РБК-Україна.

Нутриціолог і дієтолог Анна Гоголєва у своєму Instagram розповіла, що клієнти часто скаржаться, що їм нічого не допомагає, навіть правильне харчування і вітаміни, волосся все одно тьмяне, а нігті ламаються. Причина може бути не в тому, що кальцій не надходить у ваш організм, він може не засвоюватися.

Найважливіші фактори, які впливають саме на засвоєння кальцію

  • Вітамін D в комплекті з кальцієм допомагає ставати доступним і засвоюватися більше.
  • Вітамін К2, робота якого донести кальцій конкретно в кістково-хрящову тканину.
  • Ферменти кишечника, які повинні засвоювати і розщеплювати кальцій для його біодоступності.

У цьому пункті зазвичай і полягає корінь зла, бо люди, які не стежать за харчування і "забивають", "зашлаковують" свій кишечник, частіше страждають такими захворюваннями: остеопорозом, алергічними реакціями, а також дерматитами і псоріазом!

"У цьому мені допомагає касторове масло, яке є самим універсальним і безпечним очищаючим засобом, його використовували століттями і його ефективність 100%. До того ж, це масло можна давати навіть діткам!", – зізналася нутриціолог.

Як підвищити рівень кальцію в організмі

Якщо ви хочете підвищити рівень натурального кальцію в організмі, вживайте регулярно ці продукти-рекордсмени за вмістом кальцію:

  1. кунжутне масло і насіння,
  2. мигдальне масло і горіхи,
  3. насіння чіа.

А ті, хто звик вважати, що без молочних продуктів кальцію не дістати, нутриціолог нагадала: при тривалому і частому вживанні кислотних, а не лужних продуктів (до яких, до речі, відноситься і коров'яче молоко і кисломолочні продукти з нього) тільки окислюють організм і примушують його втрачати кальцій заради олужнення організму.

Новини

Популярні теми форуму

analytics