Close button

У Зеленського назвали ключові виклики для влади

У Зеленського назвали ключові виклики для влади

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав чотири ключових виклики перед владою України, повідомляє Факти.

"Перший - не закінчена досі війна, невизначеність із позицією Росії з погляду глобальних ринків, тобто загалом європейська безпека", - розповів Подоляк. 

Другим викликом, на його думку, є непослідовність зовнішніх партнерів України.

"Один із прикладів (а їх чимало) - Північний потік-2, який суттєво посилив глобальні позиції Російської Федерації", - відзначив він.

Третім викликом Подоляк назвав монополії в енергетиці всередині країни, "бо щороку ми чуємо ті самі полохання про віялові відключення та ін. І що в державі взагалі багато неприродних монополій із приватним капіталом в основі". 

"Четвертий - очевидне викривлення медійного простору. На жаль, медіа не задають позитивного порядку денного. Це не означає, що потрібно весь час хвалити державу. Позитивний порядок денний - це те, чим Україна може стратегічно пишатися: ось ми круто заходимо сюди, тут у нас проблеми, але ми будемо вирішувати їх так", - сказав радник керівника ОП.

Також Подоляк виділив основні реформи, які й надалі запроваджуватимуть. 

"Це передусім адміністративна реформа (держава має бути набагато прозорішою та компактнішою), судова реформа, і найважча - антиолігархічна", - перерахував він. 

Крім цього, він окремо прокоментував боротьбу з олігархами.

"Країна вийде з "першої антиолігархічної війни" набагато сильнішою та збалансованішою за соціально-економічними інтересами. Вона матиме змінені правила і різко зменшений вплив олігархів. "Антиолігархічна війна" не призведе до того, що в нас зникнуть олігархи чи великі фінансово-промислові групи як явища, які намагатимуться далі втручатися в політику, медіа і т.д. Але ця "війна" на певний відсоток знизить вплив великих бізнесменів на основні політичні процеси в країні", - розповів Подоляк.

Він зазначив, що потім "будуть наступні конфлікти великого бізнесу з державою, але їхня інтенсивність поступово меншатиме".

"У чому цінність ініціативи Володимира Олександровича? У тому, що він почав хрестовий похід проти олігархів. Підкреслю, не проти олігархів як суб'єктів економічної чи підприємницької діяльності, а проти суб'єктів, які ведуть тіньову політичну діяльність, скуповують частинами державу і визначають неконкурентні правила поведінки", - каже радник керівника ОП.

Новини

Популярні теми форуму

analytics