Close button

У Франції поліцейські та жандарми постраждали у сутичці з мігрантами

У Франції поліцейські та жандарми постраждали у сутичці з мігрантами

П'ятнадцять французьких поліцейських і жандармів постраждали в ході операції з ліквідації в Кале, на півночі Франції, стихійного табору мігрантів, які бажають перебратися до Великої Британії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Поліцейські та жандарми протистояли в рамках операції з евакуації (табори - Ред.) сотні мігрантів, які виявили дуже сильну агресивність і відмовлялися покидати територію", - йдеться в комюніке префектури поліції департаменту Па-де-Кале.

Як повідомляється в документі, з самого початку операції "сили порядку стали мішенню численних предметів, якими в них кидаються".

"П'ятнадцять поліцейських і жандармів отримали поранення та надійшли до розпорядження рятувальних служб", - зазначила префектура.

Йдеться про ліквідацію "дикого" табору, в якому розмістилося близько 200 мігрантів. Троє з них також постраждали в сутичці та були доставлені до лікарні. Поліцейські застосували проти мігрантів сльозогінний газ і травматичну зброю LBD, за свідченням представниці правозахисної мережі Human Rights Observers.

За її словами, зазвичай у таких операціях мігрантам дозволяли залишати місця таборів разом із речами. Цього разу поліцейські почали конфісковувати намети та їх вміст, і в них полетіло каміння.

Новини

Популярні теми форуму

analytics