Close button

У РФ назвали постачання зброї НАТО в Україну реальною загрозою

У РФ назвали постачання зброї НАТО в Україну реальною загрозою
Фото: Курс України

Військова підтримка України членами НАТО становить реальну загрозу для Росії. Ситуація для Москви склалася "вкрай небезпечна", пише Артур Родивилов, РБК-Україна.

Про це йдеться в статті посла Росії в США Анатолія Антонова, опублікованій у виданні Foreign Policy.

Він зазначив, що Росія відповідатиме на подальше розширення інфраструктури НАТО.

"Якщо наші партнери будуть продовжувати конструювати військово-стратегічні реалії, що загрожують існуванню нашої країни (Росії - ред.), ми будемо змушені створити для них аналогічні уразливості. Ми підійшли до того моменту, коли нам нікуди відступати. Військове освоєння України країнами-членами НАТО – реальна загроза для Росії", - заявив посол.

На його думку, подальша ситуація в Україні залежатиме від переговорів Росії і НАТО.

Він нагадав, що РФ вимагає від країн НАТО не розширювати Альянс і не розміщувати системи озброєнь, які "становлять загрозу для Росії".

"Важливо, що Вашингтон приєднається до російського одностороннього мораторію на розміщення ракет середньої дальності наземного базування. Серйозного розгляду вимагають наші пропозиції про виведення районів навчань від лінії зіткнення Росія-НАТО, а також пропозиції, спрямовані на підвищення передбачуваності дій і зниження небезпечної військової активності", - заявив Антонов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics