Close button

Глава залізниці Литви подав у відставку через скандал з "Білоруськалієм"

Глава залізниці Литви подав у відставку через скандал з "Білоруськалієм"

Генеральний директор Державного підприємства "Литовська залізниця" Мантас Бартушка пішов з посади глави відомства. Таке рішення він прийняв після скандалу з транзитом через Литву білоруських калійних добрив, пише Валерія Поліщук, РБК-Україна.

"З урахуванням наявних ризиків і необхідності диверсифікації діяльності план "литовських залізниць" на 2022 рік складений без розрахунку на білоруські вантажі з розширенням роботи на ринках Польщі та України", - йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Раніше в Литві стався скандал через транзит калію з Білорусі. Два литовських міністри вже подали у відставку.

Як стало відомо, в серпні США, Канада і Британія ввели санкції проти білоруських компаній, які вступили в силу 8 грудня. Однак попри це "Литовська залізниця" (Lietuvos gelezinkeliai) і Клайпедський порт, що беруть участь в експортних поставках добрив, робили дії для збереження білоруського транзиту.

14 грудня прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що не виключає відставку всього уряду через транзит добрив потрапив під санкції "Білоруськалія" через Литву. Президент Литви Гітанас Науседа просить не приймати поспішних рішень.

Новини

Популярні теми форуму

analytics