Close button

Портрети розробників вакцини Pfizer пропонують розмістити на євробанкнотах

Портрети розробників вакцини Biontech Угура Шахіна та Озлем Туреджі пропонують розмістити на банкнотах валюти Євросоюзу, відзначивши таким чином їхній внесок у боротьбу з COVID-19. Про це, з посиланням на NTV, повідомляє Укрiнформ.

«Європейський центральний банк розпочав процес зміни дизайну банкнот євро. Член Європарламенту Моріц Кернер, запропонував, щоб на одній із банкнот були зображені Озлем Тюреджі та Угура Шахіна», - повідомляє телеканал.

У коментарі німецькій газеті Welt am Sonntag Кернер сказав, що робота Шахіна і Тюреджі, які розробили вакцину Biontech, врятувала мільйони життів, тому їхні зображення слід розмістити на євробанкнотах.

1641281153-879.jpg

Європейський центральний банк оголосив на початку грудня, що зображення банкнот, крім 500 євро, будуть змінені у 2024 році.

Як відомо, подружня пара німецьких лікарів та науковців-дослідників турецького походження Угур Шахін та Озлем Туреджі є засновниками та власниками компанії BioNTech, на базі якої було розроблено та запущено у виробництво вакцину від коронавірусу BioNTech, Pfizer.

Новини

Популярні теми форуму

analytics