Close button

Комісія Україна-НАТО: на Банковій розповіли про результати зустрічі

Комісія Україна-НАТО: на Банковій розповіли про результати зустрічі
Фото: nato.int

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розповів, що на зустрічі Комісії Україна-НАТО українська сторона озброїла партнерів аргументами перед переговорами з РФ і висловила позицію щодо майбутнього саміту Альянсу у Мадриді, повідомляє Українська правда.

"Звірили годинники з державами-членами НАТО та озброїли їх аргументами напередодні запланованого діалогу з Росією. Наші аргументи були почуті та взяті в роботу", - зазначив Жовква.

За його словами, під час дискусії свою позицію висловили усі 30 союзників і у кожному виступі звучала підтримка суверенітету та територіальної цілісності України, а також висока оцінка того, що Україна залишається стриманою під час напруженої ситуації на її кордонах та не піддається на різного роду провокації.

Також українська сторона обговорила з союзниками та керівництвом Альянсу підготовку до майбутнього Саміту НАТО у Мадриді.

"Відзначив важливість того, щоб Україна не лише мала б бути запрошена на Саміт як країна-партнер, а й були б ухвалені чіткі рішення щодо її подальшого руху до членства в НАТО, бажано з конкретними часовими орієнтирами", - написав заступник глави ОПУ.

"Над цим і будемо працювати, починаючи від сьогодні, з усіма столицями держав-членів НАТО та зі штаб-квартирою в Брюсселі" - додав він.

За словами Жовкви, під час більшості виступів на засіданні Комісії Україна-НАТО звучало, що майбутнє України в Альнсі - це справа виключно 30 членів НАТО та України як країни-аспіранта.

"І це вселяє обережний оптимізм на успішний результат Мадрида та щодо подальшого руху до НАТО", - зазначив він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics