Close button

Швеція посилює боєздатність на тлі активності РФ

Швеція посилює боєздатність на тлі активності РФ

Збройні сили (ЗС) Швеції посилили свої підрозділи на острові Готланд на тлі зростання російської військової активності у Балтійському морі, повідомляє Deutsche Welle.

Шведська громадська телекомпанія SVT виклала в суботу, 15 січня, на своєму сайті кадри, на яких видно, як на острів прибувають військовослужбовці та техніка. Вони доставлені в адміністративний центр острова - місто Вісбю - поромом.

Глава Готландського полку Маттіас Ардін повідомив, що йдеться про приблизно "десятку бойових машин", частина з них вже патрулює гавань.

Телекомпанія SVT повідомила, що в аеропорту Вісбю 14 січня приземлився військово-транспортний літак з солдатами та обладнанням.

Раніше на цьому тижні данські ЗМІ повідомили, що три кораблі Військово-Морського Флоту Росії увійшли в Балтійське море через Данську протоку Великий Бельт.

Швеція і НАТО:

Швеція не є членом НАТО, проте тісно співпрацює з організацією.

Приєднання Швеції та Фінляндії до Північноатлантичного альянсу "мало б серйозні військово-політичні наслідки, які вимагали б адекватних кроків з російської сторони", заявила 24 грудня 2021 року на брифінгу представник МЗС РФ Марія Захарова.

Після анексії Росією півострова Крим у 2014 році Стокгольм посилив оборону.

У 2017 році Швеція відновила загальний військовий обов'язок, який скасували у 2010 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics