Close button

БГНЕС: США почнуть постачання газу до Болгарії за цінами, нижчими від "Газпрому"

БГНЕС: США почнуть постачання газу до Болгарії за цінами, нижчими від "Газпрому"
Фото: Рixabay

США в червні почнуть поставляти скраплений природний газ для Болгарії за цінами нижче "Газпрому". Домовленість про це була досягнута під час зустрічі прем'єр-міністра Болгарії Кирила Петкова і віце-президента США Камали Харріс у Вашингтоні, повідомляє РБК-Україна.

Про це пише БГНЕС.

Віце-президент Камала Харріс привітала Болгарію з рішучими діями щодо захисту свого енергетичного суверенітету. Зі свого боку, прем'єр-міністр Петков зазначив, що партнерство між Софією і Вашингтоном є важливою частиною досягнення газової незалежності Болгарії, поряд з Солідарністю з ЄС.

Раніше прем'єр-міністр Кирило Петков провів переговори з держсекретарем Ентоні Блінкеном в Держдепартаменті США. Вони обговорили можливості партнерства з США для диверсифікації енергетики Болгарії та регіону.

Петков і Блінкен також обговорили модернізацію болгарських Збройних сил, а також стабільність і розвиток на Західних Балканах.

Раніше Греція заявила, що запропонує допомога Болгарії після того, як Росія припинила постачання газу. Офіційний представник Греції заявив, що Софія вже замовила деякі партії зрідженого природного газу (СПГ) для доставки через Грецький термінал.

Новини

Популярні теми форуму

analytics