Close button

Швеція та Фінляндія відповіли на заяву Ердогана про НАТО

Швеція та Фінляндія відповіли на заяву Ердогана про НАТО

У Швеції та Фінляндії відреагували на заяви президента Туреччини Реджепа Тайіпа щодо вступу Швеції та Фінляндії до НАТО. Про це пишуть місцеві ЗМІ, повідомляє Корреспондент.

Зазначається, що негативне ставлення Ердогана до членства Швеції та Фінляндії в НАТО стало несподіванкою для міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде.

"Я зустрілася зі своїм турецьким колегою напередодні, і ми також обговорювали можливу заявку Швеції на членство в НАТО кілька тижнів тому на двосторонній зустрічі", - наголосила вона.
"У нас хороші та конструктивні стосунки, і вони нам нічого подібного не сказали. Ані посли НАТО, жодна з 30 країн не представили нічого подібного. Я сподіваюся, що ми зможемо обговорити все, і якщо вирішимо подати заявку на членство в НАТО, отримаємо позитивні повідомлення від усіх країн", - наголосила Лінде.

Як зазначив глава МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто, його турецький колега також раніше висловлювався позитивно щодо членства двох скандинавських країн у НАТО.

"У цьому процесі нам потрібний терпець... Ці речі завжди пов'язані з політикою. Більшість проблем завжди можна вирішити", - сказав Хаавісто.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган висловився проти наміру Швеції та Фінляндії вступити до НАТО. Він вважає скандинавські країни "гостьовими будинками для терористичних організацій".

Новини

Популярні теми форуму

analytics