Close button

Генерал армії США розповів, як Україні уникнути довготривалої війни

Генерал армії США розповів, як Україні уникнути довготривалої війни
Фото: Рixabay

Довготривала війна Росії проти України призведе до подальшого кровопролиття та ескалації, тому росіянам не можна цього зробити, повідомляє Укрінформ.

Про це заявив чотиризірковий генерал армії США, Верховний головнокомандувач Об'єднаних Збройних Сил НАТО в Європі у 1997-2000 роках Веслі Кларк під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму.

«Коли говорять про тривалу війну, це означає непотрібне кровопролиття в Україні та подальша ескалація. Я думаю, що наша відповідь має бути простою: неправильною, нечесною, нерозумною і поганою стратегією є продовжувати цю війну, нам не потрібна тривала війна. По-перше, через те, що вона завдасть Україні. Але, крім того, може залучитись Китай, і Росія може мобілізувати додаткові війська, і це не та стратегія, з якою ми можемо миритися», – наголосив він.

Генерал вважає, що запобігти такому сценарію можна кількома шляхами.

«Якщо Україна матиме бойову здатність відкинути російські війська на Донбасі, розрізати поступово їхні сили в Херсоні, на Херсонщині, закрити їм доступ до Криму і йти за двома напрямками, і на сході, і на півдні, і розрізати їхні війська», – сказав він.
Крім того, потрібно отримати мобільні засоби захисту, і тоді закрити ці, якщо хочете, котли або оточення в двох місцях. А для цього потрібні і танки, і РСЗВ, і гелікоптери, і літаки, такі як Су як F-16 і т.д. І для цього потрібні належні логістичні можливості та відповідні дані розвідки», – зазначив Кларк.

Генерал вважає, що Україна має використати вікно можливостей та перейти на стандарти НАТО.

«Якщо Україна має високі моральні стандарти, належний дух та мотивацію, отримає належне обладнання, озброєння та техніку, у тому числі й Міг-35, інші види вертольотів та літаків від країн-друзів, то ми зможемо уникнути сценарію тривалої війни» – сказав Кларк.

На його думку, росія не має уявлення про те, що станеться, якщо швидко діяти.

«Звичайно, вони вважають, що вони постійно наступатимуть і використовуватимуть вогневу силу. Але цього не можна їм дозволити робити », – наголосив генерал армії США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics