Close button

Сім'ї захисників Маріуполя звернули за допомогою до лідера Китаю

Сім'ї захисників Маріуполя звернули за допомогою до лідера Китаю
Фото: Facebook

Родичі захисників Маріуполя звернулися до лідера Китаю Сі Цзіньпіна із проханням приєднатися до порятунку українських військових, повідомляє РБК-Україна.

Про це йдеться на брифінгу родичів маріупольських бійців.

"Ми віримо, що сильний і благородний Китай здатний приймати нелегкі рішення в ім'я блага, адже стоїть на сторожі цінностей. Ми просимо високошанованого Сі Цзіньпіна виявити велике кохання, велику турботу про світові цінності, долучитися до порятунку захисників Маріуполя", - заявила дружина одного з військових.

Також батько одного з воїнів маріупольського гарнізону з полку "Азов" зазначив, що Україна просить вивезти тіла загиблих та поранених за процедурою екстракції до третьої країни, нейтральної, де вони залишатимуться до кінця бойових дій в Україні.

"Ми просимо главу КНР вжити необхідних заходів для процедури екстракції, виступити третьою стороною та гарантом безпеки. Китай має вплив на Росію та персонально на Путіна. Часу у наших воїнів, героїв майже не залишилося. З кожною хвилиною затягування ми позбавляємо їх шансу на життя ", - Заявив він.

Раніше ми повідомляли, що Україна не припиняє спроб врятувати з Маріуполя та заводу "Азовсталь" всіх наших людей. Наразі тривають складні переговори про наступний етап евакуаційної місії – вивезення тяжко поранених та медиків.

Також ми писали, що зараз українська сторона веде переговори про евакуацію 60 людей з "Азовсталі" в Маріуполі. Насамперед намагаються витягти тих, хто отримав тяжкі поранення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics