Close button

ГУР: убитих та поранених росіян з острова Зміїний звозять до Севастополя

ГУР: убитих та поранених росіян з острова Зміїний звозять до Севастополя

В окупований Севастополь звозять убитих та поранених військових російської армії з острова Зміїний, повідомляє Укрінформ.

Про це повідомляє у Телеграмi Головне управління розвідки Міністерства оборони.

“З сорока зв'язківців збройних сил РФ, відправлених на острів Зміїний, живими повернулися вісім. Водночас евакуйовано десять тіл загиблих. Усі вони військовослужбовці частини спецзв'язку збройних сил РФ, що дислокується в окупованому Севастополі», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР, на сьогоднішній день у севастопольському військовому шпиталі переповнені відділення хірургії та травматології, у палатах встановлюють по сорок ліжок.

Крім того, через велику кількість поранених на території Криму активно ведеться кампанія з донорства крові. Зокрема, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. При цьому донором може стати будь-хто – жодні медичні документи не потрібні, обстеження не проводиться, повідомляють у ГУР.

За даними розвідки, на «державні підприємства» півострова надійшло розпорядження про відправлення до військкоматів певної кількості чоловіків (залежить від загальної кількості працівників). Їм пропонують підписати контракти зі збройними силами Росії терміном від трьох місяців до року. Обіцяють несення служби на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

”Як показує практика, такі обіцянки окупантами не виконуються. Багато полонених рашистів скаржаться саме на те, що, незважаючи на обіцянки «виконувати виключно поліцейські функції у захоплених населених пунктах», вони одразу опиняються на передовій”, - зазначають у ГУР.

Новини

Популярні теми форуму

analytics