Close button

СБУ заблокувала регіональний осередок "партії Шарія"

СБУ заблокувала регіональний осередок "партії Шарія"
Фото: Скріншот відео

Служба безпеки у Рівненській області заблокувала діяльність місцевого осередку "партії Шарія", повідомляє Українська правда.

Про це повiдомляє пресслужба СБУ.

Зокрема, було викрито понад 300 осіб, які проводили спеціальні інформаційні операції на користь РФ.

Через соціальні мережі, регіональні інтернет-ресурси та Telegram-канали пропагандисти умисно поширювали маніпулятивну та викривлену інформацію про війну та події в Україні.

Наразі всі канали, через які поширювалася ворожа пропаганда, заблокували, а з викритими особами проводяться відповідні слідчі дії.

Крім того, СБУ фіксує активізацію російських спецслужб із вербовки українських дітей, щоб зробити з них своїх інформаторів. Так, на Волині та Донеччині викрили чотирьох неповнолітніх.

У Луцьку у телефонах трьох підлітків, які постійно крутилися біля одного з блокпостів, виявили багато знімків Луцького військового аеродрому та ремонтного пункту, а також переписку з невідомими російськими абонентами.

"Невідомі" розпитували у школярів про ситуацію, намагаючись вивідати інформацію про розташування військових об’єктів, військової техніки та озброєння.

А у Новолуганську через Telegram окупант встановив контакт з неповнолітньою українкою. Він пообіцяв "гонорар" за інформацію про позиції ЗСУ на території селища та фото місць обстрілів.

Що передувало:

  • 5 травня стало відомо, що в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія. СБУ підозрює його за двома статтями КК: ст. 111 (Державна зрада) і ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).
  • Пізніше суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд до тих пір, поки Україна не попросить про його екстрадицію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics