Close button

Радіо Прага: Чехія призупинила видачу віз росіянам та білорусам

Радіо Прага: Чехія призупинила видачу віз росіянам та білорусам
Фото: Pixabay

Чехія призупинила видачу віз та тимчасових посвідок на проживання росіянам та білорусам. Заборона діятиме щонайменше до кінця березня 2023 року. Про це, з посиланням на Радіо Прага, пише Марія Кучерявець, РБК-Україна.

Як інформують місцеві ЗМІ, уряд Чеської Республіки затвердив відповідну пропозицію Міністерства закордонних справ.

"Цей крок має служити для захисту зовнішньополітичних інтересів Чеської Республіки у зв'язку із збройним конфліктом на території України, викликаним вторгненням військ Російської Федерації, що підтримується Республікою Білорусь", - цитує видання МЗС Чехії.

Зазначається, що ціллю такого заходу є тиск на Росію та Білорусь з метою припинення вторгнення та забезпечення безпеки Чехії.

При цьому у виданні зазначають, що іноземних громадян, які вже мають дозвіл на проживання, ці заходи не торкаються.

Такі росіяни та білоруси й надалі можуть подавати заяви на продовження права на проживання, які розглядатимуться у стандартному режимі.

Також нова ухвала не поширюється на заяви на отримання короткострокових віз, якщо особа є членом сім'ї громадянина Чехії або країн ЄС, яких вони супроводжують, або тих, чиє перебування "відповідає інтересам Чеської Республіки і цей інтерес було підтверджено міністром закордонних справ".

Новини

Популярні теми форуму

analytics