Close button

У Єгипті знайшли стародавню мумію з золотим язиком

У Єгипті знайшли стародавню мумію з золотим язиком

У Єгипті археологи виявили мумію з золотим язиком, якій 2000 років. Мумія знайдена в одному із 16 поховань у місцевості Тапосіріс-Магна, де є храми, присвячені Осірісу та Ісіді, повідомляє Лига новости.

Про це повідомляє Livescience. За словами вчених, золотий язик призначений для того, щоб допомогти померлому розмовляти у загробному житті. Стародавні єгиптяни, ймовірно, думали, що мумія могла зустрітися з Осирисом і золотий язик знадобився б їй, щоб відповідати на його питання.

Вчені не можуть визначити, чи були у померлого проблеми з промовою під час життя. Залишається незрозумілою і причина, чому язик зробили саме з золота. Крім того в одній з могил в Тапосіріс-Магне виявили мумію жінки, посмертна маска якої покривала більшу частину її тіла.

Ще дві мумії знайшли з залишками сувоїв, записи яких поки не розшифровані. Археологи також знайшли кілька статуй, що зображують людей, похованих у цьому місці; статуї настільки добре збереглися, що все ще можна розгледіти зачіски і головні убори цих людей. Розкопки в цьому місці тривають.

Новини

Популярні теми форуму

analytics