Close button

Голодування виявилося неефективним проти жиру на животі

Голодування виявилося неефективним проти жиру на животі

В ході дослідження австралійські вчені спостерігали, як перехід на періодичне голодування впливає на здоров'я, обмін речовин і розміри жирових відкладень в організмі декількох спеціально відгодованих мишей, повідомляє Известия.

Фахівці з'ясували, що через нестачу їжі швидше за все «танув» підшкірний жир. У той же час аналіз активності білків і генів показав, що жирові клітини на животі швидко адаптувалися до періодичного відсутності їжі.

"Це пояснює, чому багато дієти майже не діють на нього", — повідомив науковий співробітник Сіднейського університету Марк Ларанс.

Автори дослідження мають намір вивчити молекулярні механізми, які захищають відкладення жиру на животі від виснаження. Завдяки цьому можна буде створити або підібрати ліки і харчові добавки для швидкого схуднення.

Раніше в лютому австралійський дієтолог Ліенн Уорд розповіла, що для схуднення необхідний активний метаболізм, а при голодуванні і дієтах він сповільнюється.

За словами експерта, іноді, щоб скинути вагу, необхідно більше їсти, позбутися дефіциту калорій і навіть додати кілька кілограмів, щоб потім знову схуднути.

Новини

Популярні теми форуму

analytics