Ось трохи інформації про євро http://www.finanz.ru/novosti/valyuty/minfin-ssha-gotovit-vzryvnoy-skachok-dollara-1002256084 Чи тут В 4 квартале 2017 Казначейство США собирается разместить рекордный объем трежерис в 500 млрд долл.

Из всего этого на фоне безумного пузыря на рынке акций с запредельными уровнями и при рекордном падении доллара нас ожидает драматический конец 2017. С очень высокой вероятностью можно ожидать 15% и более снижения S&P 500 (от 2490) и резкий рост доллара.
Произойдет конвергенция многих факторов. Необходимость привлечения значительного потока капитала в трежерис без фактора ФРС на рынке, что невозможно при ралли рынке. Необходимость создания шокового сценария на рынке, чтобы оправдать новые раунды QE от ведущих ЦБ. Технический обвал на рынке после рекордной серии низковолатильных дней и безоткатного ралли с 2013 года. Поэтому готовьтесь и пристягните ремни! http://spydell.livejournal.com/644601.html Все це в купі з фактором доповіді в рамках нових санкцій, забезпечить євро саме той результат і десь в той час, про які я вже писав трошки раніше. Ну і в продовження теми використання валют (особливо таких як долар США і євро) у сучасних війна (далеко не тільки фінансових) ще трохи думок: Америка, дорогим доларом якщо не ставить на коліна всякі єс-китаї-росії і тд через значне здорожчання в нацвалюті зовнішніх запозичень, номінованих в доларі (боргів взятих в США) і значним здешевленням імпорту в США, то робить їх ну дууууже залежними від Вашингтону і слухняними. Крім того, всяким еплам стає не зовсім вигідно працювати в різних північноєвропейських офшорах, про що також писав.
Трамп підтягує під свої знамена старих класичних американських мільярдерів не просто так. Думаю він прагне по-перше вижати максимум з старих активів (нафта і тд), які скоро відійдуть на другі ролі в світовій економіці і яких в США до псової мами, по-друге, хоче трохи переділити новітню економіку: відщипнути трохи у всяких цукербергів (нічого дивного, олігархи в США, Україні і тд абсолютно однакові в базових потребах) і змінити географічну локацію цих високо рентабельних і малозатратних бізнесів (він ж пообіцяв зробити Америку великою країною). Тому, всьому світу (особливо сировинним бріксам, що розвиваються), їх економікам і валютам буде не солодко якийсь час. Середньострокова перспектива (2-3 роки) їх і історична доцільність буде залежати від слухняності. Крім того, розглядаючи не зовсім економічну складову курсоутворення в головній світовій парі (а з початку військового вторгнення рос федерації в Україну не економічні чинники - основні в визначенні ціни нафти і євро) слід ще глянути на зовнішній борг країн і всяких союзів та утворень. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D1%96%D1%88%D0%BD%D1%96%D0%BC_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%BC Особливо цікавим виглядає гігантський борг таких країн як Люксембург, Швейцарія, Сінгапур, Гонконг. В кого вони позичали ці фантастичні суми, а  саме головне – в що їх потім вклали, для чого використали? Не наводить ні на які думки? Дуже корисною була б інформація хто саме і кому скільки винен, але такої немає. Маючи таку інформацію, думаю, не прийшлося б особливо переживати за ці борги, бо багато їх пропало б «взаємозаліком». Але важливе не питання боргу, а відсотків (вартість обслуговування), адже метою бізнесу є отримання прибутку. І питання хто саме отримує прибуток. Чому Греція не може оголосити дефолт а Ірландія змогла? Дорогий долар – це дороге обслуговування зовнішніх боргів і великий заробіток КОГОСЬ, дешевий – терпиме обслуговування для Франції, Нідерландів, Іспанії, Австралії і тд, а тим більше для Бразилії, Туреччини, Мексики і тд. Але тоді той ХТОСЯ заробляє значно менше. Компроміс важкий, ХТОСЬ хоче бути дуже багатим. Окреме питання – експортна привабливість і перевага певних країн при дорогому чи дешевому доларі і, відповідно, навпаки - дешевому чи дорогому євро. І це не тільки питання Китаю, але й Італії, Португалії, Іспанії і інших «вірних» членів ЄС і єврозони.
Тепер щодо низьких відсоткових ставок США. Ці низькі ставки це, перш за все, гроші, які інвестувалися в розвиток всяких БРІКСів, сировинних економік, гроші, за які відбувалася світова глобалізація, це і фундамент на якому продовжує рости економіка самого Китаю. Крім того, це гроші для всяких МВФів і СБ з ЄБРРами. І ще, борг перед МВФ це просто борг перед МВФ чи може це фактично борг перед трохи іншою установою?
І ще одне, руками США відмінено золотий стандарт, після чого, продукція ФРС – це міра вартості всього, що виробляється на планеті. Крім того, ЗВРи ВСІХ країн у світі в більшості - це чиїсь борги, номіновані в доларі США (з кожним роком реальна вартість і цінність золота буде падати, це фактичні наслідки інформатизації суспільства і результат науково-технічного прогресу, при апокаліпсисі вартість золота також буде сильно програвати вартості солі, тушонок, залізних сокир і тд). А після введення нової порції санкцій від США і значним здорожчанням дол США, певні країни будуть мати ще більші проблем из обслуговуванням та поверненням свого зовнішнього боргу. Нажаль,  нас зачепить вибуховою хвилею.
    • Подобається
    14