Close button

Трамп може залишити світ без ліки від COVID

Трамп може залишити світ без ліки від COVID

В боротьбі з covid 19 уряд Трампа купило сотні тисяч доз ліки "remdesivir". Про це повідомляє німецький журнал Der Spiegel, повідомляє Вести.

Для решти світу навряд чи щось залишиться аж до осені.

"Як повідомляє серед інших британське видання The Guardian, уряд президента США Дональда Трампа купило більше 500 тис. доз медикаменту. Це відповідає всьому обсягом препарату, який зроблять компанією Gilead в липні, а також 90% обсягу виробництва в серпні і вересні ".

Зазначається, що препарат був розроблений американським виробником Gilead для лікування лихоманки Ебола, Однак показав незначну ефективність. Одне з досліджень показало у кінці квітня, що у пацієнтів з covid 19 "remdesivir" може скоротити час до одужання в середньому на чотири дні - з 15 до 11 днів.

Читайте також:NASA створило antikoronavirusnoye ожерелье

"Скорочення смертності при застосуванні препарату поки не підтверджено. Однак у США і Японії в порядку винятку вже були видані дозволу на лікування коронавірусу "remdesivirom", - підкреслює видання.

Така масштабна закупка "remdesevira" може бути реакцією на зростаюче число заражень в США. Нещодавно вірусолог Ентоні Фаучи, який консультує американський уряд з питань пандемії, попередив, що число нових заражень може становити 100 тисяч випадків на добу.

"Тим часом фармацевтичний концерн Gilead повідомив ціну лікування" remdesivirom ". "Розвиненим країнам" одна ампула препарату буде надана за 390 доларів. При шестикратне застосуванні ліки ціна лікування одного пацієнта складе 2340 доларів. Це ціна дійсна і в США. Для пацієнтів, застрахованих приватної страхової страховою компанією, один флакон буде коштувати 520 доларів ", - передає Der Spiegel.

Новини

Популярні теми форуму

analytics