Close button

В Україні запустили автоматичне призначення пенсій

В Україні запустили автоматичне призначення пенсій

В Україні з 1 липня запустили автоматичне призначення пенсій за віком. Послуга дозволяє оформити виплати без відвідування органів Пенсійного фонду, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду в Facebook.

Повідомляється, що з 1 липня пенсії призначатимуться автоматично при досягненні Пенсійного віку. Оформлення пенсії не вимагає особистого звернення та відвідування органів Пенсійного фонду.

"Сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію заздалегідь і провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних. Послуга надається засобами vebportala з використанням кваліфікованої електронного підпису (Кеп) ", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що для цього необхідно авторизуватися на сайті Пенсійного фонду за допомогою електронного підпису, заповнити заяву та анкету, додати скан-копії документів для підтвердження права на доплати і пільги, а також підписати анкету - заяву цифровим підписом і направити її в орган ПФ.

Після обробки Анкети-заяви користувач отримає інформацію про автоматичний призначенні та розмірі пенсії за допомогою смс-повідомлення, засобами vebportala і через мобільний Додаток.

Новини

Популярні теми форуму

analytics