Close button

Саакашвілі анонсував, що "полетять голови"

Саакашвілі анонсував, що "полетять голови"

Голова виконавчого комітету Національної Ради реформ України Михайло Саакашвілі заявив, що Україну чекають реформи на митниці, в податковій и судебной системе, повідомляє Обозреватель.

Як він розповів ефірі "" сніданку "з 1+1", митницю потрібно звільнити від корупції. Він привів у приклад реформу митниці в Грузії, яку назвав "найкращим відповідно до всіх міжнародних організацій". За словами Саакашвілі, є можливість таку ж створити в Україні.

Голова комітету Національної Ради реформ помітив, що радикально слід змінювати судову реформу.

"В Україні немає справедливості, тому що немає справедливих судів. Там треба радикально все міняти. Протягом кількох тижнів ми представляємо концепцію, як радикально змінити українську судову систему ", - сказав Саакашвілі.

Крім того, за його словами, відбудуться зміни і в податковій сфері. Перше пропозицію там - скасувати корупційний податок на прибуток і ввести податок на виведений капітал.

"Ще одну пропозицію - це питання процесуальних угод між прокуратурою і тими людьми, які вкрали гроші у держави, - повернути гроші державі в обмін на домовленості не сидіти у в 'язниці. Такими методами в Грузії повернули два мільярди доларів ", - зазначив голова комітету.

Саакашвілі також обмовився про те, що "голови полетять". Втім, чиї голови і хто може втратити посаду, він не сказав.

Раніше Саакашвілі заявив, що президент Володимир Зеленський вирішив замінити всі правоохоронні підрозділи, які займаються розслідуванням економічних злочинів, в єдиний орган фінансових розслідувань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics