Close button

Фінансовий комітет Ради схвалила звільнення Смолія

Фінансовий комітет Ради схвалила звільнення Смолія

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив проект постанови про звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку, подання стосовно чого зробив Президент Володимир Зеленський. Про на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат від партії "Голос", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, передає УНН, повідомляє УНН.

"Комітет з питань фінансів підтримав постанову про звільнення пана Смолія з посади голови НБУ. 16 - "за", - написав Железняк.

Він зазначив, що представники фракції "Голос" не голосували за це рішення.

"Ми так і не почули, хто саме надавав систематичне політичний тиск", - додав він.

Железняк додав, що на засіданні не було глави НБУ Якова Смолія.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив комітету з питань фінансів, податкової та митної політики і комітету з питань економічного розвитку невідкладно розглянути кадрові питання.

Як раніше повідомляв УНН, комітет з питань фінансів, податкової та митної політики сьогодні з 15:00 розглядав питання відставки Якова Смолія з посади голови Національного банку України.

Також Нагадаємо, що текст проекту постанови та подання Президента України Володимира Зеленського щодо звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України опубліковано на сайті парламенту.

ГОД

Читайте також:

З 'явилася реакція МВФ на відставку голови НБУ Смолія

Долар відреагував на відставку Смолія

Наталію РЯБЦЕВУ

Новини

Популярні теми форуму

analytics