Close button

ЄС відреагував на відставку Смолія

ЄС відреагував на відставку Смолія

Заяву про відставку голови Національного банку України Якова Смолія на тлі передбачуваного політичного тиску - "тривожний сигнал", підрив цього важливого інституту ставить під загрозу довіру до і підтримку порядку денного реформ в Україні. Про це йдеться в заяві європейської служби зовнішніх зв 'язків, передає УНН, повідомляє УНН.

"" Оголошення про відставку голови Національного банку України Якова Смолія на тлі передбачуваного політичного тиску посилає тривожний сигнал. Банк повинен зберігати здатність nezaavisimo виконувати свою роль. Підрив цього важливого інституту ставить під загрозу довіру до і підтримку програми реформ в Україні ", - йдеться в заяві.

Так, зазначається, що "створення сильної і незалежної Національного банку стало фундаментальним досягненням для України і, як і раніше, має вирішальне значення для майбутнього успіху країни". "В останні роки Національний банк України зробив сміливі і такі необхідні кроки для забезпечення макрофінансової стабільності України і сприяння сталому відновленню економіки. Політика банку добре послужила українській економіці і українському народові через стабілізацію Національної валюти, зниження інфляції і збільшення міжнародних резервів, реструктуризацію у всьому банківському секторі і повернення активів, втрачених в справах про банківських махінаціях ", - йдеться в заяві.

"Шлях України до реформ є складним, особливо в нинішніх виняткових обставинах пандемії коронавірусу. Європейський Союз буде і надалі підтримувати Україну в проведенні таких необхідних реформ і розраховує на те, що Українська влада збережуть свій рівень прихильності ", - додали в ЄС.

Юлія Шрамко

Новини

Популярні теми форуму

analytics