Close button

Вчені досліджували процес старіння собак

Вчені досліджували процес старіння собак

Вивчення змін ДНК у лабрадорів дозволяє припустити, що цуценята старіють набагато швидше, ніж літні собаки, повідомляє The Guardian.

Отримані дані свідчать про те, що однорічному цуцику насправді близько 30 років у "людських роках".

В журналі Cell Systems науковці з Каліфорнійського університету описали, як вони зосередилися на епігенетичних змінах ДНК. Це модифікації, які не зраджують послідовність ДНК, але можуть включати або вимикати гени.

Зокрема, команда порівняла спосіб, яким певні молекули, звані метильних групами, накопичувалися у певних областях человеческого генома з плином часу з тим, як вони накопичувалися в подібних сферах в геномі собаки.

Результати, які засновані на генетичних даних 100 лабрадорів - ретриверів від цуценят до літніх тварин, показують, що кожен рік людини не еквівалентний семи собачим рокам.

Замість цього ситуація є більш складною. Собаки демонструють набагато більш швидке накопичення метильних груп у своєму геномі, ніж люди протягом першого року життя. Це дозволяє припустити, що вони старіють набагато швидше. Однак швидкість старіння у собак, порівняно з людьми, з роками сповільнюється.

Результати показують, що однорічна пес буде мати "людський вік" близько 30 років. До чотирьох років він буде приблизно віком 54 "людських років", а до 14 років буде на рівні людини в середині 70-ти років.

Це можна описати формулою: вік людини = 16 ln (вік собаки) + 31.

Тепер необхідно провести роботу з іншими породами собак.

Новини

Популярні теми форуму

analytics