Close button

Запускається Нова Європейська платіжна система

Запускається Нова Європейська платіжна система

За даними Electronic Payments International, в найближчому майбутньому 20 великих банків ЄС, включаючи Deutsche Bank і Santander, оголосять подробиці нової платіжної ініціативи, повідомляє businessinsider.

Система, именуемая ініціатива по створенню загальноєвропейської платіжної системи (PEPSI, Pan European Payment System Initiative), буде опрацьовувати платежі по картах на Додаток до грошовим переказам і мобільним платежах без використання мережі Mastercard або Visa. Він покладається на систему TIPS, яка дозволяє здійснювати перекази коштів у режимі реального часу.

PEPSI користується підтримкою Європейського центрального банку та європейської комісії. І в кінцевому підсумку, може замінити національні платіжні схеми в країнах ЄС. Вона створює потенційну серйозну загрозу для карткових мереж, які не хочуть втрачати бізнес, як значну можливість транскордонних платежів в Європі.

PEPSI може допомогти банкам отримувати більший дохід від платежів. Особливо з урахуванням того, що міжбанківські комісії заважають роботі банків, але не картковим мережам. В новому звіті було встановлено, що Регламент ЄС з міжбанківськими комісіям (IFR), відповідно до якого п 'ять років тому були введено обмеження з комісіям за карткові транзакції, обійшовся емітентам в 2,95 млрд. євро.

Між тим, IFR не вплинув на тарифи, що дозволило платіжним системам підвищити збори і збільшити доходи на 550 млн. євро щорічно.

PEPSI може залучити споживачів з ЄС через існуючий інтересу до дебетових платежах, але вона може зіткнутися з труднощами при переконанні держателів карток Mastercard і Visa.

Новини

Популярні теми форуму

analytics