Close button

МЗС намагається зупинити продаж авіаквитків в певні країни

МЗС намагається зупинити продаж авіаквитків в певні країни

Міністерство закордонних справ намагається запобігти продажу квитків громадянам України до країн, які, зокрема, не дозволяють в 'їзд українським туристам. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України, повідомляє УНН.

"МЗС України звернувся листом до Міністерства інфраструктури та державну авіаційну службу України з рекомендаціям провести відповідну роз 'яснювальну роботу з авіакомпаніями, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення з України. Наша мета - неможливість продажу квитків громадянам України в країни, де не дозволяють в 'їзд українським туристам, та / або не мають підтверджуючих документів, необхідних для безперешкодного в' їзду в країну призначення (виду на проживання, документів навчальних закладів, підтвердження компетентних органів країни в 'їзду т. Д.) ", - повідомили в Міністерстві.

За словами дипломатів, зміни до порядку в 'їзду до іноземні держави залежать не в останню чергу від розвитку епідемічної ситуації в Україні.

"Відповідальність за дотримання правил в 'їзду в інші країни несуть безпосередньо самі мандрівники", - підкреслили в МЗС.

На тлі сформованої ситуації з українцями в Греції, МЗС також закликав громадян України, які мають намір здійснити подорож за кордон, насамперед переконатися, що здійснити подорож насправді буде можливо.

Нагадаємо, в суботу, 4 липня 17 громадян України по прибуттю під час паспортного контролю не пустили на в 'їзд до Греції.

У Департаменті консульської служби МЗС, що групу громадян України не пустили через карантинних обмежень і заборони на в ’ їзд з України.

У той же час, за словами однієї з пасажирок, громадян України не пропустили в аеропорту Афін через відсутність довгострокової візи або дозволу на проживання, в залежності від причини поїздки.

Консули України у Греції, своєю чергою, повідомили, що співпрацюють з відповідними державними структурами Греції для того, щоб до непропущен громадянам України, які віднесені до категорії "небажані", не застосовувалася процедура "депортації".

Як стало відомо в понеділок, грецька влада дали згоду на пропуск в порядку винятку однієї громадянки України, з числа тих, хто застряг напередодні в аеропорту Афін, на територію Греції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics