Close button

Коронавірус лікуватимуть коктейлем з антитіл

Коронавірус лікуватимуть коктейлем з антитіл

Фармацевтична фірма Regeneron оголосила, що вступає в пізні стадії клінічних випробувань препарату для лікування і профілактики covid 19 на людях, повідомляє Новое время.

Препарат, яке поки називається regn cov2, являє собою коктейль двох антител, которые блокують "спайки білок" коронавірусу.

Компанія переходить на завершальну стадію останньої фази випробування, щоб визначити, чи може її ліки запобігти інфекцію серед людей, нещодавно що зазнали впливу вірусу, наприклад, у родичів хворої людини.

Очікується, що в цьому дослідженні, проведеному спільно з Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань США (NIAID), буде Зареєстровано 2000 пацієнтів в США.

"Ми Раді співпрацювати з NIAID для вивчення regn cov2 у нашому прагненні до подальшого запобігання поширення вірусу за допомогою коктейлю противірусних антитіл, який може з 'явитися набагато раніше, ніж вакцина", - сказав президент Regeneron Джордж yankopulos.

У той же час представники Regeneron оголосили, що переходить до заключним етапів випробування, щоб визначити здатність коктейлю для лікування як госпіталізованих, так і не госпіталізованих пацієнтів з covid 19.

Сюди будуть залучені близько 1850 госпіталізованих і 1050 не госпіталізованих пацієнтів в США, Бразилії, Мексиці та Чилі, попередні дані очікуються пізніше цього літа.

Вчені Regeneron оцінили тисячі антитіл, зібраних у генетично модифікованих мишей і людей, виявивши два з них, які, на їхню думку, найбільш ефективні проти вірусу SARS cov 2, але не конкурують один з одним.

Компанія використовує стратегію створення ліки з декількох антитіл, щоб зменшити ймовірність того, що вірус буде мутувати, щоб уникнути блокуючої дії окремого антитіла.

В минулому році був продемонстрований ефективний коктейль з трьох антитіл проти вірусу Ебола, також розроблений Regeneron.

Прихильники цього способу випробування на людях кажуть, що така стратегія може заощадити час, тому що замість того, щоб проводити тести звичайним способом - очікуючи, поки Невакциновані люди зіткнуться з вірусом природним шляхом, дослідники можуть просто заразити їх.

Таким чином випробовувалися вакцини проти черевного тифу, холери, малярії та інших захворювань. У разі малярії добровольці засовували руки в камери з комарами, щоб ті їх вкусили, і таким чином заражалися. Але в цих випадках існувало лікування для термінового полегшення симптомів (rescue medicines) для тих, хто все-таки захворіє. Такого лікування від covid 19 не існує.

В попередньому звіті, опублікованій минулого місяця, Всесвітня організація охорони здоров 'я заявила, що ці випробування можуть дати важливу інформацію, але їх буде складно запустити через здатність коронавірусу "викликати важке і смертельне захворювання і його високу заразності".

Новини

Популярні теми форуму

analytics