Close button

США назвали причину нових санкцій проти Китаю

США назвали причину нових санкцій проти Китаю

Сполучені Штати введуть нові санкції проти Китаю через порушення прав людини в Тибеті - таку причину для них назвав держсекретар США Майк Помпео, повідомляє Reuters, повідомляє Лента.ру.

Помпео уточнив, що китайська влада відмовляються пускати в регіон американських дипломатів, політиків і журналістів. При цьому, на його думку, "доступ в тибетські території стає все більш важливим для стабільності регіону, Враховуючи порушення людських прав з боку Комуністичної партії Китаю (КПК)".

Крім того, зазначив американський політик, Пекіну не вдалося уникнути забруднення навколишнього середовища в Тибеті, неподалік від Исток багатьох головних річок Азії.

З цієї причини США вводять візові обмеження проти партійних і урядових діячів Китаю, яких вважають причетними до otvazhivaniyu іноземців від Тибету.

2 липня повідомлялося про попередньому пакеті подібних обмежень: він стосувався ситуації в Гонконгу, чию автономію китайське уряд урізав за допомогою нового Закону про національну безпеку.

Тибет був силою приєднаний до КНР в середині минулого століття. З приходом до влади Сі Цзіньпіна у 2012 році КПК посилила політику культурної асиміляції етнічних меншин. Це торкнулося і тибетського і Синьцзян-Уйгурського автономних районів, де особливо сильні сепаратистські настрої.

Новини

Популярні теми форуму

analytics