Close button

ВООЗ визнала поширення коронавірусу через повітря

ВООЗ визнала поширення коронавірусу через повітря

Всесвітня організація охорони здоров 'я підтвердила "що з' явилися докази" поширення в повітрі нового коронавірусу covid 19 після того, як група вчених закликала глобальний орган оновити своє керівництво про те, як респіраторне захворювання передається між людьми, повідомляє Вести.

"Ми говоримо про можливість повітряної та аерозольної передачі як одного зі способів зараження covid 19", - сказала на брифінгу Марія Ван Керхе, технічний керівник з пандемії коронавірусу в ВООЗ.

ВООЗ раніше заявляла, що вірус, що викликає респіраторне захворювання коронавірус, поширюється головним чином повітряно-крапельним шляхом, коли дрібні частинки рідин, що виділяються з носа і рота зараженої людини, швидко опускаються на землю.

Але у відкритому листі на Женевське агентство, опублікованому в понеділок в журналі "клінічні інфекційні захворювання", 239 вчених у 32 країнах наводять докази того, що, за їхніми словами, плаваючі вірусні частинки можуть заразити людей, які їх вдихають.

Оскільки ці більш дрібні видихаються частинки можуть затримуватися в повітрі, вчені з цієї групи настійно закликають ВООЗ оновити свої рекомендації.

"Ми хотіли, щоб вони визнали докази", - сказав Хосе Хіменес, Хімік з університету Колорадо, який підписав газету.

Читайте також:Вчені створили повітряний фільтр, убивающий коронавірус

Новини

Популярні теми форуму

analytics