Close button

У Києві побудують велодоріжку й пішохідну зону за 150 млн

У Києві побудують велодоріжку й пішохідну зону за 150 млн

У Києві проведуть масштабну реконструкцію п 'ятикілометрової зони вздовж Набережного шосе: там з' явиться велодоріжка, пішохідна зона з освітленням і місцями для відпочинку. У планах також побудувати нові підпірні стінки і відремонтувати нові. На реконструкцію планують витратити понад 150 млн гривень, повідомляє Страна.ua.

Про це у Facebook повідомила прес-служба комунальної корпорації "Київавтодор".

Так, на місці колишньої трамвайної колії з 'явиться велодоріжка з пішохідним променадом. Веломагістраль зв 'яже міст ім. Патона, міст Метро (запланований веломаршрут Лісова центр), Парковий пішохідний міст (виїзд на рекреаційну зону trukhavnogo острова, а також на веломаршрут троєщина-центр) і поділ.

На першому етапі реконструкції демонтують стару конструкцію покриття, а також елементи, які будуть заважати будівництву. На виконання цих робіт необхідно близько 9 млн гривень.

По всій довжині велодоріжки і тротуару обладнають освітлення. Проектом передбачено встановлення опор, світильників, прокладання енергомережі та підключення її до міської системи. На це витратять ще 11 млн грн.

Оновлять уздовж нового маршруту та інженерні системи - мережа зливостоків та систему відводу дренажних вод. Передбачено будівництво нових ділянок. На це піде близько 15 млн грн.

Нову велодоріжку й пішохідну зону приєднають до системи "Kyiv Smart City" Уздовж маршруту встановлять камери відеоспостереження. По всій протяжності прокладуть мережі для роботи системи. На це кошторисом передбачено 10 млн грн.

Нова велодоріжка буде з багатошарового асфальтового покриття. Також побудують основу - піщано - щебеневу подушку. Площа покриття велосипедної доріжки складе 13,027 тисяч квадратних метрів. На її будівництво піде близько 93 млн грн.

Також додаткові кошти витратять на археологічні дослідження, створення безпечних умов при будівництві та інші виробничі витрати.

Щоб стримати схил на нижніх ярусах - побудують нові підпірні стінки. Також відремонтують існуючі протизсувні споруди. На це передбачено близько 5,5 млн грн.

Пішохідну зону облаштують з фігурних елементів мощення. Виконають усі за концепцією "bezbaryernoy середовища". На перетинах велодоріжки з проїжджою частиною встановлять світлофори. Вздовж velodorodzhki і променаду висадять нові дерева, кущі, газони. З 'являться вздовж Набережного шосе і зони відпочинку. На благоустрій території передбачено 13 млн грн.

gqfwarn00n_big.jpg

szny9nr6f1_big.jpg

Читайте також:

Новини

Популярні теми форуму

analytics