Close button

Боргове піраміда. Як знімати ренту з цілої країни

Боргове піраміда. Як знімати ренту з цілої країни

Як створити схему зняття фінансової ренти з країни в цілому? Потрібно "замазати" в неї політичні еліти, дати їм заробити на зубожінні своєї держави, інтереси якого вони, по ідеї повинні захищати, повідомляє Фокус.

О чем я говорю? Мова про схему з випуском ОВДП під 20% річних, а Враховуючи зміцнення курсу гривні у 2019-му - з валютною прибутковістю до 40%, тоді як аналогічні інструменти в світі приносили до 5% у валюті.

У мене немає претензій до фінансовим спекулянтам, вони "рояться" там, де їм дозволяють. У них немає внутрішнього морального цензу, спекулянт не скаже Мінфіну: навіщо так багато, давайте не більше 10%.

У мене є претензії до елітам, які у порушення всіх мислимих норм перетікання інсайдерської інформації, "торгували Батьківщиною у вишиванках", вибачте за пишномовність стилю.

Пам 'ятаєте в класичному фільмі "Волл-стріт" на героя Майкла Дугласа наділи браслети лише з тієї причини, що він взяв на роботу молодого хлопця з метою випитати у нього інсайд стосовно однієї авіакомпанії, де працював його батько.

Смішний приклад, особливо на тлі того, що у нас чоловік міністра фінансів володів банком, який вклав в ОВДП до півмільярда гривень, а скільки заробив на комісії?

Інсайд щодо ОВДП розливався повноводною рікою в Київський ресторанах, лазнях, заміських клубах і стайнях, а афілійовані зв 'язки між чиновниками і спекулянтами перетворилися на Зміїний клубок капіталізацією в 120 млрд. грн.

І як могло бути інакше, якщо колишній президент задекларував понад 109 млн. грн. доходів, отриманих від "інвестицій" в ОВДП. Ми всі своїми податками скинулися йому на електронну декларацію.

Здавалося б, прихід Зеленського - це шанс на формування нових, "не замазаних" еліт.

Але виявилося, що сім 'я вже нового гаранта "забула" задекларувати за 2019-й рік доходи від ОВДП на 5 млн. грн.і покупку облігацій на таку ж суму.

В 2019-му році Зе в запалі передвиборної боротьби не забував про те, що гроші "повинні працювати".

Так що всі "замащені" в схему.

Це до речі пояснює живучість на посаді відомого міністра фінансів, що дістався Зеленському у спадок і неприйняття президентом ідеї реструктуризації державних боргів.

Яка така реструктуризація! П 'ять лямів кровних вклав.

Тепер президент просить "покарати" його за забудькуватість. ОВДП нині не в фаворі. Попереду інші "схеми".

Замащені все.

Пекло порожній, всі біси тут.

Читайте також:

Олексій Кущ

Новини

Популярні теми форуму

analytics