Close button

Борги провідних компаній світу різко зростуть

Борги провідних компаній світу різко зростуть

Заборгованість провідних компаній світу у 2020 році зросте через пандемії коронавірусу на $1 трлн. Про це повідомляє в понеділок агентство Reuters з посиланням на аналітичну фірму Janus Henderson, повідомляє ТАСС.

За даними її дослідження, що охоплює стан справ у 900 найбільших компаніях світу, глобальна корпоративна заборгованість збільшиться у зв 'язку з цим відразу на 12%, до майже $9,3 трлн. Майже половина боргу на нинішній момент - $3,9 трлн - припадає на компанії з США, запозичення яких за останні п 'ять років зростали найшвидшими у світі темпами. Слідом за американцями в рейтингу за цим показником слідують компанії з ФРН - $762 млрд, з яких 192 млрд припадають на Volkswagen.

В минулому році також було відзначено різкий - одразу на 8% - зростання показника, що було пов 'язано з цілою низкою економічних причин: злиттями й придбаннями, запозиченнями для викупу акцій і виплат дивідендів.

Проте в нинішньому році ситуація в цій сфері, за словами експертів, значно складніше, оскільки наслідки пандемії коронавірусу підривають прибутку. "Захворювання, викликане новим коронавірусом, - covid 19 - все змінило, - підкреслює представник Janus Henderson Сет Мейєр. - мова йде зараз про збереження капіталу та зміцненні балансу".

Новини

Популярні теми форуму

analytics