Close button

Київ ризикує вилетіти з рейтингу "розумних" міст

Київ ризикує вилетіти з рейтингу "розумних" міст

Київ зайняв 98 місце в рейтингу найбільш «розумних» міст світу. За рік столиця опустилася на 6 позицій рейтингу, повідомляється на сайті IMD, повідомляє The Page.

Очолює рейтинг Сінгапур (Сінгапур), далі йдуть Гельсінкі (Фінляндія), Цюріх (Швейцарія), Окленд (Нова Зеландія), Осло (Норвегія), Копенгаген (Данія), Женева (Швейцарія), Тайбей (Тайвань), Амстердам (Нідерланди), і Нью-Йорк (США).

smart-siti-large.jpg?v=1601455382

smart-siti2-large.jpg?v=1601455386

smart-siti1-large.jpg?v=1601455390

smart-siti3-large.jpg?v=1601455395

Однак Київ може втратити місце в рейтингу «розумних» міст.

«У цьому році в місті відбулися значні зміни в керівництві IT-інфраструктури міста. Це в свою чергу зупинило впровадження нових проєктів в місті, поки інші міста, в свою чергу, продовжували роботу. Без кардинальних і швидких змін цей негативний тренд буде тільки погіршуватися», – повідомили на каналі Kyiv Smart Sity.

Рейтинг «найрозумніших» міст світу склали обсерваторія Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD спільно з Сінгапурським університетом технологій та дизайну. У ньому представлені основні висновки про те, яку роль технології відіграють в епоху COVID-19. Сотні громадян з 109 міст були опитані в квітні і травні 2020 року щодо технологічних можливостей свого міста в п'яти ключових галузях: здоров'я та безпеку, мобільність, діяльність, можливості і управління.

Наталія Миронова

Новини

Популярні теми форуму

analytics