Close button

Поширені помилки при сезонній заміні шин

Поширені помилки при сезонній заміні шин

Однією з них є установка зношених і дефектних виробів. За словами експерта, після тривалого зберігання необхідно перевіряти кожну шину на цілісність і знос, незайвим є огляд посадочних бортів шин на випадок пошкоджень від недбалого демонтажу, повідомляє РИА Новости.

Також слід перевірити колісні диски на предмет корозії і пошкоджень. "Установка гуми на ознаки корозії в зоні посадки шин диски призведе до порушення герметичності і до необхідності весь час підкачувати це колесо", - попередив експерт.

Помилкою є і монтаж шин "насуху". При монтажі шини на диск необхідно використовувати відповідну пасту, при цьому ні в якому разі не можна застосовувати консистентні мастила типу літолу або моторні масла, так як вони роз'їдають гуму.

Інша помилка полягає в неправильному встановленні шин по малюнку протектора. "Не допустити помилки при монтажі допомагають стрілки на боковині в напрямку обертання. При асиметричному малюнку протектора виробники шин вказують сторону, якій колесо повинна бути звернена назовні (outside) або всередину (inside)"

Крім того, необхідно перевіряти тиск в шинах, оскільки це "не менш важливо, ніж тиск для організму людини".

Ще одна помилка пов'язана з ігноруванням необхідності балансування колеса. Неправильно вважати, що при акуратній їзді без грубих наїздів на перешкоди на балансуванні можна заощадити. У міру зношування шини змінюється вага кожної з її частин, що призводить до розбалансування. До цього також може привести і банальна втрата грузика.

Остання помилка полягає в неправильному затягуванні болтів або гайок кріплення колеса. При затягуванні необхідно застосовувати динамометричний ключ, а стрибати на балонному ключі або нарощувати його важіль за допомогою труби категорично не рекомендується. Крім того, не можна змащувати колісні болти, так як це може призвести до мимовільного відкручування і втрати колеса під час руху.

Новини

Популярні теми форуму

analytics