Close button

Сингапур першим дозволив продаж "лабораторного" м'яса

Сингапур першим дозволив продаж "лабораторного" м'яса

Читати новину російською мовою, повідомляє InfoResist.

Сінгапур дозволив компанії Eat Just (США) реалізовувати м'ясо, вирощене в лабораторії. Це сталося вперше в світі. Про це йдеться в прес-релізі стартапу. Тепер продавати можна курку, що випускається під брендом Good Meat.

Як зазначає CNBC, культивоване м'ясо виготовляється з тваринних клітин, поміщених в відповідне середовище, що живить клітини.

Reuters додає, що альтернативою звичайного м'яса люди зацікавилися через побоювання за здоров'я, навколишнє середовище і благополуччя тварин. На даний момент вже є замінники на рослинній основі. У тому числі продукція компаній Beyond Meat або Impossible Foods. Але розробка культивованого м'яса тільки починається, оскільки вимагає високих виробничих витрат, уточнює Reuters.

У свою чергу Bloomberg передбачає, що оскільки культивоване м'ясо сприймається людьми як «справжнє», попит на нього може бути кращим, ніж на рослинне. У європейських країнах та Америці схвалення лабораторного м'яса йде повільно, додає агентство.

Reuters зазначає, що рішення Сінгапуру має на меті забезпечення продовольчої безпеки. Держава, яку населяє приблизно 5,7 мільйона осіб виробляє близько 10% продуктів харчування і в основному закуповує продовольство у інших країн. До 2030 року у Сінгапуру є плани з виробництва до 30% власної їжі за рахунок високотехнологічного сільського господарства і нових засобів виробництва.

Новини

Популярні теми форуму

analytics