Close button

Чоловік відсудив €5 тис. за сусідство з поліцейськими

Чоловік відсудив €5 тис. за сусідство з поліцейськими

Європейський суд з прав людини присудив росіянину п'ять тисяч євро в якості компенсації за 13 років життя по сусідству з неохайними поліцейськими, повідомляє Страна.ua.

Справа "Євген Дмитрієв проти Росії" (№ 17840/06) дійшла до ЄСПЛ після тривалих судових розглядів на батьківщині.

Так, з 1995 по 2008 рік Євген Дмитрієв жив в багатоквартирному будинку, на цокольному поверсі якого розміщувалося відділення поліції та камери для тимчасового ув'язнення. При цьому регулярний шум і сміття стали постійними супутниками його сім'ї й сусідів. Весь цей час чоловік готував і подавав скарги про порушення його права "на мирний відпочинок", проте місцева влада заявляла, що перемістити відділення неможливо.

У відповідь на черговий позов у 2000 році все-таки суд виявився на його стороні й зобов'язав поліціянтів знайти розв'язання проблеми, на це їм давався рік. Після закінчення цього терміну, з огляду на відсутність будь-яких змін, Дмитрієв подав скаргу, однак її відхилили, не пояснивши причину.

Через шість років орган захисту прав споживачів після інспекції дому визнав, що співробітники поліції порушували санітарні норми й виробляли занадто багато шуму моторами службових авто, які були припарковані прямо в підвалі будівлі.

У 2008 році він продав квартиру, але все ж подав скаргу до ЄСПЛ, аргументуючи це порушенням його права на відпочинок, приватне життя і власність відповідно до ст. 8 Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод.

На момент розгляду позову вже був готовий проєкт будівництва нового відділення поліції, куди планували переїхати правоохоронці, однак за 13 років такого сусідства суд все ж присудив заявнику 5 тисяч євро компенсації за заподіяння моральної шкоди.

Новини

Популярні теми форуму

analytics