Close button

Мінекономіки прогнозує падіння ВВП

Мінекономіки прогнозує падіння ВВП

У Мінекономіки прогнозують, що за підсумками 1 кварталу 2021 року падіння ВВП може досягти 3%, повідомляє Экономическая правда.

Про це говориться в огляді економічної активності, опублікованому на сайті відомства.

"До прийняття рішення по карантину" вихідного дня "в листопаді 2020 року і введення чергового локдауна в січні 2021 року Мінекономіки прогнозувало незначне зростання ВВП в 1 кварталі 2021 року.

Тепер же, з огляду на зменшення запасу міцності більшості ЗЕД (особливо сфери послуг) і виснаження економіки постійними коливаннями і змінами умов функціонування протягом 2020р., Очевидним є отримання за підсумками кварталу падіння ВВП, що може досягти 3% ", - заявили в Мінекономіки.

У відомстві прогнозують, що, "в разі непогіршення ситуації з рівнем захворюваності і невпровадження надалі жорстких обмежень", починаючи з 2 кварталу і до кінця 2021 року, економіка вийде на позитивну динаміку.

"Зараз ситуація з рівнем захворюваності в Україні свідчить, що продовження карантину в 1 кварталі 2021 року зі жорсткими обмеженнями в січні неминуче.

Однак все ще залишається високим ризик наступної хвилі пандемії, що спричинить за собою подальші карантинні обмеження як в Україні, так і в світі (в т.ч. неефективність вакцинації) ", - говориться в огляді.

При цьому, за підсумками січня-листопада 2020 Мінекономіки оцінює падіння ВВП на 4,7% до відповідного періоду 2019 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics