Close button

Делегація України в ПАРЄ обрала нового главу

Делегація України в ПАРЄ обрала нового главу

Єлизавету Ясько на посаді змінила її колега по партії Слуга народу. При цьому кандидат на пост віце-президента ПАРЄ залишився колишнім, повідомляє Корреспондент.

Українська делегація в ПАРЄ обрала новим керівником народного депутата від Слуги народу Марію Мезенцева. Про це написала заступник голови фракції Євгенія Кравчук у понеділок, 11 січня.

Мезенцева змінила на посту "слугу народу" Єлизавету Ясько. За словами Кравчук, так як перед Європою стоять нові виклики, то української делегації потрібно теж змінити підходи і стратегію.

"Тому ми колективно вирішили, що реалізувати цю нову стратегію ми делегацією доручимо Марії Мезенцевої, як людині, якого вже добре знають і в ПАРЄ, і в інших делегаціях і дипломатичних колах, з якими вона активно взаємодіяла ще до парламенту, займаючись міжнародною діяльністю", - пояснила Кравчук.

У той же час українська делегація вибрала кандидата на пост віце-президента ПАРЄ. Їм, як і в 2019 році, вибрали Олександра Мережка.

Нагадаємо, що українська делегація візьме участь в сесії ПАРЄ. За участь України в січневій сесії ПАРЄ виступили представники всіх фракцій, заявляла Ясько.

При цьому Кулеба говорив, що повернення РФ підірвало довіру до ПАРЄ. Дмитро Кулеба обговорив з генсеком Ради Європи наслідки повернення російської делегації в ПАРЄ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics