Close button

Brent подешевшала до $ 55,56 за барель

Brent подешевшала до $ 55,56 за барель

Котирування нафти знижується у вівторок на сигналах про можливе збільшення пропозиції на ринку шляхом припливу нових обсягів сланцевої нафти з США, повідомляє Интерфакс.

До 8:15 за московським часом березневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $ 0,1 (0,18%), до $ 55,56 за барель. За попередню сесію контракт подешевшав на $ 0,33 (0,6%) - до $ 55,66 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI до цього часу дешевшали на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на $ 0,08 (0,15%), до $ 52,17 за барель. У понеділок WTI подорожчала на $ 0,01 - до $ 52,25 за барель, максимумі з 21 лютого 2020 року.

При поточному рівні цін виробництво нафти для багатьох американських сланцевих компаній є прибутковим, і вони зможуть збільшити видобуток, заявив глава Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль Bloomberg TV.

"Всім відомо, що при ціні WTI вище $ 50 за барель сланцевий видобуток починає підвищуватися, - зазначає аналітик CMC Market Asia Pacific Майкл Маккарті. - Трейдери будуть дуже уважно стежити за даними про запаси нафти в США в найближчі тижні, щоб зрозуміти, чи реалізується цей прогноз".

Тиск на ринок також надає зміцнення долара США, що скорочує привабливість вкладень в сировинні товари, номіновані в доларах.

Індекс ICE, що відслідковує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,14% в ході торгів у вівторок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics