Close button

Трамп назвав винуватців заворушень у Капітолії

Трамп назвав винуватців заворушень у Капітолії

Чинний президент США Дональд Трамп звинуватив рух "Антифа" в штурмі Капітолію, який трапився 6 січня, повідомляє Лента.ру.

Такими висновками він поділився в телефонній розмові з лідером республіканців у палаті представників Кевіном Маккарті.

За інформацією видання, розмова між Трампом і Маккарті була напруженою. Конгресмен заперечив на звинувачення Трампа на адресу "Антифа", заявивши, що сам став свідком заворушень і бачив, що в них брали участь прихильники чинного президента.

Коли Трамп в черговий раз назвав минулі вибори фальсифікованими, лідер республіканців в нижній палаті Конгресу не стримався і перервав президента, підкресливши, що "вибори вже закінчилися і все позаду", повідомляють джерела.

Маккарті порадив Трампу зустрітися з обраним президентом Джо Байденом, а також наслідувати традицію й залишити наступникові вітальний лист в столі в Овальному кабінеті. Трамп відповів, що поки не вирішив, чи стане він це робити.

Раніше повідомлялося, що в тій самій розмові з Маккарті Трамп частково визнав свою провину за безлади в Вашингтоні минулого тижня. Відзначається, що Маккарті виступив своєрідним "провідником" думок президента під час телефонної розмови членів Республіканської партії в палаті представників. При цьому лідер республіканців сам погодився з тим, що глава держави несе відповідальність за заворушення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics