Close button

Україна висловлює протест у зв'язку з рішенням суду РФ про засудження українців

Україна висловлює протест у зв'язку з рішенням суду РФ про засудження українців

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням російського суду про засудження трьох українців у справі "Хізб ут-Тахрір". Україна просить міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний тиск на РФ, повідомляє РБК-Украина.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

Російський суд прийняв рішення засудити Енвера Омерова - на 18 років, Айдера Джаппарова - на 17 років, Реза Омерова - на 13 років позбавлення волі в колоніях суворого режиму.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з ганебним рішенням Південного окружного військового суду Російської Федерації від 12 січня 2021 ... Вимагаємо від РФ скасувати рішення суду і негайно звільнити Енвера і Реза Омерова, Айдера Джаппарова, а також всіх незаконно утримуваних громадян України ", - йдеться в заяві.

Україна заявляє про системні політичні переслідування в тимчасово окупованому Криму з боку Росії.

"Закликаємо міжнародне співтовариство засудити застосування РФ політичних переслідувань проти громадян України, а також посилити політико-дипломатичний тиск з метою звільнення незаконно затриманих на ній українців і кримських татар", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив вирок жителям Білогірського району Криму, яких звинувачують в "здійсненні терористичної діяльності" і участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

Новини

Популярні теми форуму

analytics