Close button

НАЗК зупинило фінансування партії "Голос"

НАЗК зупинило фінансування партії "Голос"

У 2020 році Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) зупинило фінансування двох парламентських політичних партій — "Батьківщини" й "Голосу", повідомляє Буквы.

В Агентстві відзначають, що будь-які заяви від партій про нібито "політичний тиск" з боку НАЗК безпідставні.

Державне фінансування двох партій зупинили через внесення неправдивих відомостей до звітів.

"ВО" Батьківщина "вже подала уточнювальний звіт, в якому усунула порушення, тому НАЗК відновило державне фінансування.

"НАЗК встановило, що партія "Голос" оформила ряд договорів з фізичними особами-підприємцями на суму близько 1,1 млн грн за послугами, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг — медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження тощо. Крім того, встановлено порушення та недоліки, які не пов'язані із зупинкою фінансування партії", — йдеться у відповіді НАЗК.

"Заяви про нібито "політичний тиск" не мають під собою ніяких підстав. НАЗК чітко вказало, які порушення були виявлені у звітах партій. НАЗК сподівається, що партія "Голос" в найкоротші терміни надасть уточнювальний звіт, який може бути підставою для відновлення державного фінансування", — зазначив заступник голови НАЗК Іван Пресняков.

Глава партії "Голос" Кіра Рудик заявила, що зупинка держфінансування є елементом тиску на незалежну партію.

"Партія "Голос" є єдиною неолігархічного парламентською партією. Державне фінансування, передбачене законом, є одним з джерел нашої незалежності. Спроба позбавити нас цього джерела є безпідставним політичним тиском. Ми розглядаємо варіанти оскарження цього рішення і закликаємо НАЗК не перевищувати свої повноваження і не ставати інструментом політичного тиску", — заявила Кіра Рудик.

Новини

Популярні теми форуму

analytics