Close button

Суд відмовився знімати арешт з акцій "Мотор Січ"

Суд відмовився знімати арешт з акцій "Мотор Січ"

Шевченківський райсуд. Києва відхилив клопотання інвесторів ПАТ "Мотор Січ" про зняття арешту з акцій компанії, повідомляє Украинская правда.

Інвестори ПАТ "Мотор Січ" Business House Helena і Skyrizon звернулися до суду з клопотанням про зняття чотирьох однотипних арештів акцій "Мотор Січ".

Відзначається, що адвокат Business House Helena Олександр Максименко клопотав про виклик до суду президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва й ряду держслужбовців. За їх участі були підписані документи про відкриття кримінальної справи та арешту акцій.

Суд клопотання відхилив.

Під час засідання слідчий у справі зазначив, що керівництво "Мотор Січ" зверталося до президента України і СБУ з проханням захистити компанію від втручання іноземних інвесторів. Слідчий прокурор заявив, що арешт накладено законно і немає підстав для його зняття.

Відомо, що Китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" в грудні 2020 року направили українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна. Китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group купують більше 50% акцій компанії "Мотор Січ". Більше 25% акцій залишалися за "Укроборонпромом".

Уряд виступає за те, щоб стратегічні українські підприємства залишалися в Україні, розуміє важливість залучення інвесторів в "Мотор Січ", але йому "абсолютно не потрібні ніякі посередники в пошуку інвесторів".

Президент групи DCH Олександр Ярославський заявив, що прокуратура наклала додатковий арешт на акції "Мотор Січ" після того, як китайські інвестори разом з DCH оголосили про спільну заявку в АМКУ про покупку акцій, і поскаржився на тиск.

Новини

Популярні теми форуму

analytics