Close button

Україна і Молдова планують спростити перетин кордону

Україна і Молдова планують спростити перетин кордону

Президенти України Володимир Зеленський і Молдови Майя Санду під час переговорів обговорили широке коло питань українсько-молдовських відносин. Зокрема, вони обговорили введення перетину кордону за ID-паспортами, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Ми відзначили важливість ввести взаємне перетин кордону за ID-паспортами. Актуальним завданням також залишається забезпечення освітніх та інших прав української національної меншини в Молдові та, відповідно, молдавської меншини в Україні", - заявив Зеленський.

Також лідери двох країн обговорили ряд проблемних питань, які на протязі багатьох років залишалися фактично "на паузі".

"Цей блок питань відомий експертам під назвою" Пакетні домовленості ". З Санду ми домовилися про активізацію роботи відповідних переговорних груп по досягненню врешті-решт консенсусу між нашими країнами. Повинні зняти всі ці питання з порядку денного наших добросусідських відносин. Це в інтересах і України, і Молдови ", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні президенти України і Молдови провели переговори в Києві. В ОП раніше анонсували, що сторони підпишуть ряд документів.

Крім того, Володимир Зеленський цінує підтримку президентом Молдови Майєю Санду суверенітету і територіальної цілісності України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics