Close button

Cанкціі США проти Дубинського: чи є зв'язок з Коломойським

Cанкціі США проти Дубинського:  чи є зв'язок з Коломойським

Санкції проти нардепа Олександра Дубинського і ще шістьох українців показали, що просування тези про "зовнішнє управління" України стало менш безпечним для виконавців, повідомляє Depo.ua.

Яким в подальшому буде вкрай складно відпрацьовувати проросійські тези, продовжуючи користуватися всіма благами західного світу.

Санкції мінфіну США проти семи громадян України та чотирьох українських ЗМІ могли, на перший погляд, здатися трохи дивними. Оскільки найбільш помітна фігура цього коротенького списку санкцій, Андрій Деркач, і без того перебуває під санкціями з вересня минулого року. Інший фігурант, Олександр Онищенко, зараз входить в почесну категорію "збитих льотчиків". На яких чекають і більш неприємні правові наслідки, ніж американські санкції.

А решта фігурантів недовгого списку санкцій справляють враження швидше "технічних працівників", ніж самостійних політичних фігур. Навіть нардеп Олександр Дубинський - незважаючи на всі його зусилля довести зворотне.

Звичайно, дехто сприйняв санкції проти чинного депутата парламенту як "сигнал Коломойському", з яким у екс-журналіста також склалися дивно тісні "робочі контакти".

Але, здається, подібне припущення є явним перебільшенням ролі Дубинського в світобудові. Американська Феміда з'ясовує свої стосунки з Ігорем Валерійовичем швидше в сфері масштабних економічних розслідувань, а не шляхом "точкових ударів" по його третьорядних союзникам. Просто тому, що в разі необхідності Коломойський може без особливих проблем налагодити "робочі контакти" з багатьма іншими українськими парламентаріями.

b4ce7c6b33f2c22ee4733d0f168b2288-wide-bi

Тому проблеми у Дубинського відбулися саме через його співпрацю з Деркачем і відпрацювання російських пропагандистських тез в українському медіа-просторі. Втручання в політичне життя США теж мало, очевидно, свій ефект. Скільки б Дубинський не заперечив свою причетність до історії з плівками Порошенко - Байдена або не переконує, що контакти з Руді Джуліані в позаминулому році стосувалися виключно "боротьби з корупцією в Україні".

Особливо зворушливо, що ці санкції були прийняті проти Дубинського ще до інавгурації Байдена - тобто фактично посадовими особами уряду Трампа. Якому Дубинський, досить імовірно, допомагав у пошуках "компромату на Байдена". При таких умовах навіть про "політичну помсту з Вашингтона" говорити якось не виходить. Тому і доводиться перед телекамерами розповідати про "підступи Сорос". Які, виходить, переграли цілого українського парламентарія і "майстра зовнішньополітичної інтриги".

Але якщо говорити серйозно, то історія з Дубинським - це чітке і гучне попередження з Вашингтона. Попередження всієї "зе-фракції", що неможливо однією рукою отримувати допомогу від США і користуватися благами західного світу, а іншою - використовувати гасла російської пропаганди або "розслідувати" Бурізму "". Навіть для досягнення зовсім локальних політичних цілей, які наші заокеанські партнери повинні були б "не помітити".

Більш того, в разі нормалізації відносин між США і ЄС - яка зараз виглядає практично неминучою - статус "російського агента впливу" і наявність прізвища особи в санкційних списках США рано чи пізно приведуть і до аналогічного статусу на території ЄС. Що автоматично закриє цих людей на території України. Ну і дасть можливість їздити на шопінг і відпочинок кудись за східні або північні кордони нашої держави.

Автор: Тарас Паньо

Новини

Популярні теми форуму

analytics