Close button

Помпео скасував візит до Європи

Помпео скасував візит до Європи

Державний секретар США Майк Помпео скасував свою поїздку в Європу в останній момент після того, як міністр закордонних справ Люксембургу та вищі посадові особи Європейського Союзу відмовилися від зустрічі з ним, повідомляє Европейская правда.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на європейських і американських дипломатів, передає "Європейська правда".

Помпео, близький союзник Трампа, прагнув зустрітися з міністром Жаном Ассельборном в Люксембурзі, до зустрічі з лідерами ЄС та главою європейської дипломатії в Брюсселі.

Але початковий план поїхати в Люксембург, який не був офіційно оголошений, був скасований після того, як чиновники там виявили небажання схвалювати візит Помпео, заявив дипломатичне джерело. Брюссельський візит планувався до останньої хвилини.

За його розкладом не було зустрічей з представниками ЄС і ніяких публічних заходів в НАТО. Одне з дипломатичних джерел заявив, що союзники були "збентежені" після насильства в Вашингтоні в минулу середу, в результаті якого загинули п'ятеро людей.

Трамп 6 січня закликав своїх прихильників прийти до будівлі, в якому розміщені Сенат і Палата представників, поки депутати стверджували перемогу обраного президента Демократичної партії Джо Байдена 3 листопада. Він без доказів стверджує, що вибори в нього були вкрадені.

Помпео засудив насильство, але не згадав про роль, яку безпідставні претензії Трампа зіграли в підбурюванні маршу на Капітолій.

Глава МЗС Люксембурга Жан Ассельборн наступний день назвав Трампа "злочинцем" і "політичним піроманом".

Міністерство закордонних справ Люксембургу підтвердив, що раніше запланована зупинка Помпео там була скасована, але відмовилося надавати додаткові відомості. ЄС також відмовився коментувати візит.

У своїй заяві Державний департамент США пояснює скасування візиту підготовкою до передачі влади Джо Байдену. Державний департамент відмовився від подальших коментарів про відмову європейських чиновників від зустрічей з Помпео.

У Брюсселі Помпео повинен був провести приватну вечерю з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом в приватній резиденції генсека до зустрічі з міністром закордонних справ Бельгії Софі Вілмес.

Новини

Популярні теми форуму

analytics