Close button

Renault готує фургон на водні

Renault готує фургон на водні

Концерн Renault і Plug Power Inc., світовий лідер в області систем паливних елементів, оголосили про підписання Меморандуму про взаєморозуміння з головною метою - запустити спільне підприємство у Франції вже до кінця 2021 року, повідомляє Автоцентр.

Це стратегічне СП дозволить Groupe Renault і Plug Power стати ключовими гравцями в Європі в області розробки, виробництва і продажу автомобілів на паливних елементах. Підприємство буде обслуговувати швидко зростаючий ринок легких комерційних автомобілів на паливних елементах, таксі та вантажівок.

Компанія Plug Power, світовий лідер в області рішень для водневих екосистем, розгорнула понад 40 000 систем паливних елементів, спроєктувала і побудувала 110 заправних станцій, які щодня перекачують понад 40 тонн водню.

Groupe Renault і Plug Power мають намір створити інноваційний центр для розробки технологій паливних елементів і легких комерційних автомобілів на водневих паливних елементах на базі існуючих і майбутніх платформ Groupe Renault. Першочергово увага буде зосереджена на сегменті великовантажних фургонів, що використовують платформи Trafic та Master.

Спільне підприємство об'єднає можливості Groupe Renault з виробництва автомобілів з виробничими знаннями Plug Power в області паливних елементів і водневих систем, створивши у Франції комплексний центр з виробництва батарей і систем паливних елементів для інтеграції в платформи легкових автомобілів. Крім того, цей виробничий центр надаватиме системи заправки воднем.

В результаті цього партнерства буде створена компанія, що пропонує екосистемні рішення для водневих транспортних засобів, які будуть пропонувати клієнтам автомобілі, водневі заправні станції, водневе паливо і послуги. Такий комплексний підхід до рішень прискорить впровадження комерційних парків.

Спільне підприємство почне комерціалізацію легких розвізних автомобілів на паливних елементах в Європі, починаючи з 2021 року, із введенням пілотного парку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics