Close button

Перший Sony вже на дорогах загального користування

Перший Sony вже на дорогах загального користування

Компанія Sony опублікувала відео з електромобілем Vision-S на дорожніх випробуваннях. Можна було б очікувати, що новинка буде їздити в Японії, але прототип знаходиться в Австрії, повідомляє Auto.ua.

Електромобіль Sony Vision-S був представлений в січні минулого року на виставці електроніки CES 2020 на Лас-Вегасі. Але в цьому році захід проходить в онлайн-форматі, тому Sony відзвітувала про успіхи в розробці свого першого автомобілі, поділившись відео.

Прототип Vision-S проходить випробування як на заводському полігоні інжинірингового центру Magna-Steyr в Граці (компанія Magna - один з партнерів Sony в проекті), так і на гірських серпантинах.

З особливостей автомобіля варто відзначити розважальну систему 360 Reality Audio з ефектом об'ємного звучання, яка предусмарівает установку динаміків в кожне крісло. Судячи з відео, бортова електроніка зможе розпізнавати голос команди і жести, а ще до головного системі можна буде підключати ігрову консоль PlayStation.

Нових технічних даних про силовий «начинці» електромобіля Sony немає. Під час світової прем'єри прототипу в минулому році було оголошено, що автомобіль має два електромотора потужністю по 272 к.с., які розганяє його з 0 до 100 км / год за 4,8 секунди, а максимальна швидкість обмежена на 240 км / ч. Відомостей про тягової батареї і запас ходу Vision-S поки теж немає.

Крім Magna Steyr в проекті задіяні компанії Nvidia, Continental, Bosch, ZF, Qualcomm і інші. Sony представляє Vision S в якості платформи для випробувань нових пристроїв безпеки і бортових інформаційно-розважальних систем, а серійне виробництво такої машини розглядається лише як одна з перспектив розвитку бізнесу Sony в новій сфері.

Новини

Популярні теми форуму

analytics