Close button

КВУ: "Слуга народу" не здатна самостійно приймати закони

КВУ: "Слуга народу" не здатна самостійно приймати закони

Фактично під час кожного голосування є більше 10 депутатів, які або взагалі не голосують, або натискають "утримався" або "проти", повідомляє Левый берег.

Комітет виборців України проаналізував результати голосувань за закони, прийняті Верховною Радою в 2020 році. Всього за рік було прийнято 230 законів.

Про це повідомила прес-служба КВУ.

Депутати "Слуги народу", які мають права коаліції в парламенті IX скликання, забезпечили 226 голосів лише 16% прийнятих законів. Так, 226 або більше депутатів монобільшості проголосували за 37 з 230 законів. Всі інші закони не були б прийняті без голосів інших фракцій і груп. При цьому абсолютна більшість проєктів були ініційовані самими членами провладної команди - президентом, урядом і депутатами монобольшості.

"В цілому показники голосувань монобільшості постійно знижуються, починаючи з початку роботи ВР IX скликання. Якщо у вересні 2019 за прийняті закони в середньому голосували 231 народний депутат« слуг народу », то у вересні 2020 року - 206 депутатів, а в грудні 2020 р . - 211 депутатів ", - відзначили в КВУ.

Глава КВУ Олексій Кошель вважає, що де-факто "Слуга народу" вже не здатна самостійно приймати закони.

"За рік в монобільшості залишилося 211 депутатів, які переважно натискають« за ». Тоді як для прийняття закону необхідно як мінімум 226 голосів. Таким чином, без депутатів інших фракцій і груп ВР монобільшість фактично є недієздатною ...

Низькі показники роботи монобільшості пояснюються не тільки загальним зменшенням відвідування Ради через коронавірус. Фактично під час кожного голосування в «Слугу Народу» є більш 10 депутатів, які або взагалі не голосують, або натискають «утримався» або «проти». Тому, в першу чергу, це питання фракційної дисципліни і політичних розколів усередині політичної сили ", - зазначив Кошель.

5ffeb3bd7cf6c.jpeg

Новини

Популярні теми форуму

analytics